0 تا 100 مراحل ساخت ساختمان که باید بدانید

0 تا 100 مراحل ساخت ساختمان

در ایران بسیاری از افرادی که دارای منازل مسکونی و ساختمان‌های قدیمی هستند، در فکر تخریب آن و ساخت منازل نوساز جدید و با تعداد طبقات زیاد هستند. ساخت ساختمان و احداث یک بنا در چندین مرحله انجام می‌شود. از مراحل اداری صدور مجوز، امورات شهرداری و… گرفته تا مراحل فنی ساخت، همه دارای ابعادی هستند که در طول ساخت بنا مورد توجه قرار می‌گیرند. توجه به نکاتی در این مراحل می‌تواند هزینه ساخت را کاهش دهد.

در این نوشتار قصد داریم بررسی جامعی بر ساخت خانه و منازل مسکونی و یا به طور کلی احداث ساختمان به شما ارائه دهیم. امیدواریم از مطالعه آن لذت ببرید.

در زیر به 0 تا 100 مراحل ساخت ساختمان اشاره شده است:

1.شروع کار ساخت ساختمان

اولین 0 تا 100 مراحل ساخت ساختمان موقعیت یابی است. در این مرحله از زمین مورد نظر بازدید می‌شود و نقطه مناسب برای شروع پروژه بررسی و انتخاب می‌شود.

پیش از شروع عملیات ساختمانی منطقه مورد نظر بررسی می‌شود. فواصل ساختمان از خیابان‌ها و دسترسی به خیابان‌های اصلی مورد بازرسی قرار می‌گیرد. همچنین یکی از نکات مهم بازرسی خاک زمین، نمونه برداری از آن و آزمایش خاک است که به دلایل مختلفی از جمله تعیین میزان تحمل بار آن انجام می‌شود. در این مرحله ممکن است تعداد طبقات محدود شود چراکه علاوه بر دلایل دیگر، هر نوع خاکی توان تحمل بار بیش از حد را ندارد.

 در این مرحله شرایط آوردن مصالح و ماشین‌آلات ساختمان‌سازی بررسی و مجوزهای لازم گرفته می‌شود. در صورت نیاز، سطل زباله برای جمع‌آوری زباله‌های ایجاد شده در طول پروژه ساختمان سفارش دهید. همچنین یک یا چند سرویس بهداشتی قابل حمل برای کارگران سفارش دهید.

در نظر داشته باشید که شما قبل از هرگونه اقدامی برای ساخت ساختمان باید از مراحل اداری عبور کنید که اولین مرحله آن اخذ مجوز شهرداری است بعد از این مرحله شما میتوانید مراحل اولیه ساخت ساختمان را آغاز کنید

و برای مابقی مراحل اداری که در حین ساخت باید انجام شود بهتر است از مشاوره امور ثبتی شهرداری کمک بگیرین زیرا اگر شما تنها به دنبال انجام مراحل اداری بروید ممکن است به دلیل ناآشنا بودن با مراحل هم کارهایتان به تعویق بیافتد هم هزینه بیشتری برای گرفتن مجوزها گردنتان بیافتد.

1-1نقشه برداری

پس از بررسی موقعیت، مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین کار ساخت بنا یعنی نقشه‌کشی ساختمان صورت می‌گیرد. بایستی پروژه خود را مستقیماً در ذهن و روی کاغذ بیاورید. یک نقشه بردار زمین، بر اساس نقشه‌های اصلی قطعه، برنامه ریزی ساخت را شروع می‌کند.

پس از نقشه‌کشی، طرح نقشه را از روی کاغذ بر روی زمین پیاده می‌کنند و محل پی‌ها ، ستون‌ها و… مشخص می‌شود. این کار ممکن است با توجه به ابعاد ملک و ساختمان مورد نظر به روش‌های مختلف انجام شود. با توجه نوع ساختمان و نکات مورد بررسی، مجوزها و پروانه ساخت دریافت می‌گردد.

1-2گودبرداری و مقاوم‌سازی

بعد از صدور پروانه ساخت، روند ساخت و ساز با گودبرداری و کندن پی ساختمان شروع می‌شود. مهندس سازه ابعاد فوندانسیون را با توجه به تعداد طبقات تعیین و اجرا می‌کند.

خاکبرداری تا مرحله رسیدن به خاک بکر انجام می‌گردد. این کار به این دلیل انجام می‌شود که زمين، بار کلی ساختمان را تحمل کند.

توجه داشته باشید که پی مهم‌ترین قسمت یک سازه است. بتن و آرماتورهای آهنی به کار رفته در پی مهمترین قسمت پی هستند. سطح کف پی نیز بايد حداقل ۱٫۵ تا ۲ متر پايين‌تر از سطح زمین باشد.

یکی از اقدامات مهندس سازه در این مرحله بررسی استحکام زمین و پی است. ممکن است وش‌های مختلفی برای بالابردن استحکام زمین انجام گیرد.

1-3ساخت بنای ساختمان

پس از ایجاد فوندانسیون و بررسی‌های لازم، نوبت به فاز سنگین پروژه یعنی اجرای عملیات ساخت است. در این مرحله ستون‌ها اجرا ساخته می‌شود. اسکلت ساختمان، صفحه‌های ستون‌ها و پایه‌های آن در بدنه فونداسیون قرار می‌گیرد. باید توجه داشت که اسکلت ساختمان باید تحت نظارت مهندس ناظر و همچنین تحت کنترل مهندس سازه انجام گیرد.

پس از اسکلت‌سازی دیوارهای داخلی و خارجی چیده می‌شود. همچنین سقف‌ها و کف‌های اتاق‌ها تکمیل می‌گردند.

این مرحله هم به دلیل گستردگی و طولانی بودن فرایند و هم به دلیل فنی بودن این قسمت‌ها بهتر است موارد به یک پیمانکار سپرده شود. این مرحله از ساخت بنا مستلزم این است که شما افراد زیادی را کنار هم بیاورید و مطمئن شوید که آنها هماهنگ شده‌اند. پروژه‌ها و پیمانکاران باید به ترتیب صحیح و با بازرسی‌های متعدد شهرداری هماهنگ شوند.

2.اجرای تاسیسات اقدام برای نصب لوله و کابل‌های برق

پس از ساخت فضای کلی ساختمان،لوله‌ها توسط لوله‌کش‌ها چیده می‌شوند و بعداً این لوله‌ها توسط مصالح پوشانده می‌شوند. خطوط الکتریکی نیز توسط برقکار انجام می‌شود و با مصالح پوشانده می‌شود. دودکش‌ها، هواکش و سیستم فاضلاب نصب می‌شود و در نهایت گچ‌کاری و سیمان‌کاری‌ها انجام می‌شود.

در نهایت کاشی‌کاری آشپزخانه‌ها، حمام‌ها و دستشویی‌ها انجام می‌گیرد. نمای ساختمان نیز تکمیل می‌گردد.

اقدامات بعد از ساخت

مراحل بعد از ساخت، می‌تواند به صورت زیر باشد:

  • ساخت حیاط و راهرو
  • کاشت درخت، درختچه و گیاهان
  • رنگ آمیزی نمای بیرونی خانه
  • رنگ آمیزی فضای داخلی خانه
  • نصب درمان های پنجره
  • نصب فرش
  • اتمام زیرزمین

اگر ساختمان مورد نظر کوچک و یا یک منزل مسکونی کوچک باشد، بسیاری از این کارها توسط خود فرد نیز می‌تواند انجام گیرد و نیازی به استخدام افراد نیست.همچنین رنگ آمیزی دیوارها  می‌تواند توسط نقاش انجام شود و در مراحل بعدی، کابینت‌ها، میزها و لوازم دیگر آشپزخانه و حمام تهیه و نصب می‌شود.

 

1 دیدگاه

  1. […] ارائه می دهد. در ادامه این بحث می خواهیم یکی از مراحل اداری ساخت ساختمان یعنی دلایل لازم اخذ جواز ساخت را بررسی کنیم پس با ما […]

پیام بگذارید

هشت + یازده =