محله فیروزبهرام تهران کجاست؟

فیروزبهرام

فیروزبهرام یکی از دهستان های شهر چهاردانگه می باشد. در واقع می توان گفت فیروزبهرام تهران دهستانی در شهر چهاردانگه از توابع اسلامشهر تهران است. فیروزبهرام در ناحیه 7 منطقه 18 تهران قراردارد.  مسئولیت اداره‌های خدمات‌رسان این دهستان تحت نظر چهاردانگه می باشد.

تاریخچه محله فیروزبهرام تهران

البته امروزه با راه‌اندازی بزرگراه تهران ـ ساوه بخشی از روستای فیروز بهرام به شهرداری اسلامشهر واگذار شده اند. مرکز این دهستان روستای فیروزبهرام بود و طبق سرشماری که در سال ۱۳۸۵ انجام شد، تعداد ۲٬۷۸۰ خانوار شامل ۱۰٬۸۸۲ نفر در این دهستان گزارش شد. شایان ذکر است که از این تعداد ۵٬۶۱۵ نفر مرد و ۵٬۲۶۷ نفر آنها زن بودند.

 

این روستا از‌آبادی‌های‌ بسیار کهن‌ ایران زمین می باشد  و‌ بنای‌ آن‌ را به‌ فیروز ساسانی‌ نسبت‌ داده بودند که پس از مدتی نام‌های‌ فیروز رام‌ و فیروز بران‌ جایگزین آن شد. از جمله جاذبه های توریستی و شناسنامه تاریخی این روستا بناهای خشتی و گلی می باشد. این سازه ها که از قدیمی ترین بنا های موجود در روستا می باشند که قدمت آن ها به بیش از 200 سال می رسد.

شایان ذکر است که این بنا ها هنوز هم پابرجا می باشند و علاقه مندان می توانند برای دیدن آن ها به روستای فیروزبهرام سفر کنند. یکی از اتفاقات مهم در تاریخ این روستا بخشش فیروزبهرام همراه با سعدآباد شمیران به سرور خان توسط ناصرشاه بود. سرورخان یکی از خواجه های حرم وی بود. البته پس از مرگ ناصرشاه، صدراعظم وقت یعنی امیرالدوله این زمین های بخشیده شده را از سرورخان گرفته و به دولت برگرداند.

البته این پایان ماجرا نبوده و پس از مشروطیت، با شکایت سرورخان به دادگاه، باردیگر زمین های گرفته شده به وی بازگردانده شدند. این کشمکش ها در طول سالیان سال باعث شناخته شدن فیروزبهرام در بین مردم شهرهای مختلف شد.

اقوام مختلفی ساکنان این شهر را تشکیل می دهند. فیروزبهرام  از اقوام کرد، لر و بلوچ تشکیل شده است  که مردم آن از نقاط مختلف در این روستا ساکن شده اند. مردمان این روستا از لحاظ فرهنگی و قومیتی بافت قدیمی و سنت های دیرینه خود را حفظ کرده اند. به طوری که دین پایه در این روستا زرتشتی بوده و مسلمانان اقلیت جمعیت آن را تشکیل می دهند.

روستای فیروزبهرام آب و هوای معتدل و خوبی داشته و از خاک مناسبی جهت کشاورزی برخوردار می باشد. از این رو اکثریت افراد ساکن آن به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند. البته صنایع دستی نیز در آن رواج دارد.

این دهستان مدتی است که با مشکلاتی نظیر بی‌آبی دست و پنجه نرم می کند که باعث خشکی و عدم کشت پذیری زمین های کشاورزی شان شده است. امروزه به دلیل مشکلات و هزینه های بالای کشاورزی مردم فیروبهرام تمایلی برای ادامه این شغل نداشته و به کار های دیگر روی می آورند.

سخن پایانی

روستای فیروزبهرام بخش مرکزی دهستانی با همین نام می باشد. این روستا در شهرچهاردانگه اسلامشهر واقع شده است که مردم بومی آن از قومیت های مختلفی تشکیل شده اند. امروزه افرادی که در فیروزبهرام ساکن هستند از قوم های کرد و لر و بلوچ تشکیل شده اند که از مناطق مختلفی به این روستا آمده اند.

این مردم فرهنگ باستانی خود را حفظ کرده و دین پایه زرتشت دارند. مسلمان در این روستا جز اقلیت ها می باشند. بخشی از روستا های این دهستان و مسئولیت های خدمات رسانی و ادارات بر عهده شهر چهاردانگه و بخش دیگری نیز بر عهده شهرداری منطقه 18 تهران می باشد. امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

2 دیدگاه ها

  1. […] در این مقاله ما به بررسی همه جانبه اجاره باغ ویلا در فیروزبهرام پرداخته ایم پس در ادامه این مقاله با ما همراه […]

  2. […] باغ و ویلا کوتاه مدت در فیروزبهرام، امکان استراحت شما را در فضایی خارج از ازدحام و […]

پیام بگذارید

پنج × دو =