اجاره نشینی در ایران، ترکیه و کانادا

اجاره نشینی

امروزه موضوع اجاره نشینی در بسیاری از کشورهای دنیا به یکی از موضوعات مهم و مسائل حیاتی تبدیل شده است. در این پست قصد داریم به بررسی موضوع اجاره نشینی در کشور ایران، ترکیه و کانادا بپردازیم. اجاره نشینی در این کشورها تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارد که قصد داریم شما را با این تفاوت‌ها و شباهت‌ها آشنا کنیم.

ابتدا به بررسی اجاره نشینی در ایران میپردازیم؛ در ایران با توجه به تورم اقتصادی هزینه‌های اجاره خیلی زیاد شده است و همه مردم به راحتی نمیتوانند خانه اجاره کنند، اما برای کسانی که از کشورهای خارجی به ایران می آیند هزینه زیادی نخواهد داشت.

هرآنچه که باید درمورد اجاره نشینی در ایران، ترکیه و کانادا بدانید: 

  1. نحوه پیدا کردن خانه اجاره ای در ایران
  • از طریق آگهی های که در فضای  مجازی منتشر میشود که به صورت مستقیم مستاجر و صاحب خانه در ارتباط هستند.
  • از طریق مشاورین املاک که این دو روش تقریبا در همه کشور ها وجود دارد.

اشخاصی که به دنبال اجاره خانه هستند بعد از پیدا کردن خانه موردنظرشان از طریق دو موردی که بالا به آن اشاره شد برای ثبت قرارداد باید به املاکی ها مراجعه میکنند در این مرحله اکثر صاحبخانه ها به دلیل وجود تورم مایل به بستن قرارداد بیش از یکسال با مستاجر نیستند و تمایل دارند که سالانه قرار داد جدید نوشته شود.البته برای مسافرینی که از کشور های خارجی می آیند به مدت زمان ویزا آنها نیز باید توجه شود.

اصلی ترین مرحله اجاره ،پیدا کردن خانه است  چون صاحب خانه ها به فرد اجاره کنند نیز توجه میکنند که متاهل است یا مجرد ،یا صاحب چند فرزند هستند معمولا به کسانی که اعضا خانواده آنها زیاد باشند به راحتی اجاره نمی دهند .

وقتی فردی به اجاره خانه در یک کشور خارجی اقدام میکند باید حتما یا اجازه اقامت آنجا را داشته باشد یا شهروند آن کشور شده باشد.

در هر کشور کسانی که اتباع خارجی هستند و اقدام به اجاره خانه میکنند قوانین خاصی دارند که اجاره نامه باید مطابق آن نوشته شود

نحوه اجاره خانه در ترکیه:

برای اخذ اقامت ترکیه راه های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها سرمایه گذاری به مبلغ41000 لیر در کشور ترکیه است.

در ترکیه قوانین خاصی حاکم است که معمولا در سایر کشور ها نیست یا به نوعی اجاره نامه متفاوتی بنویسند که به چند مورد آن اشاره میکنیم:

1-یکی از عجیب ترین بند های اجاره نامه این است که پول اجاره خانه ابتدای ماه پرداخت میشود که معمولا در سایر کشور ها آخر ماه پرداخت میشود.

2-کسانی که در ساختمان قرار است سکونت کنند و بالای 18 سال سن دارند باید  نامشان در اجاره نامه ثبت شود.

هزینه ماهیانه  اجاره خانه  در ترکیه از 700 لیر شروع میشود تا حدود 7000لیر که به ساختمانی که اجاره میکنید بستگی دارد.

در ترکیه ماهانه باید مالیات هم پرداخت کرد که حدودا 80دلار+89 لیر است. که این مالیات فعلا در کشور ایران وجود ندارد.

نحوه اجاره خانه در کانادا:

در کانادا به دلیل اینکه افراد زیادی به این کشور مهاجرت میکنند اکثر خانه ها مبله هستند واجاره بهای بالایی دارند.

 مالکان خانه در کانادا شرایط سختی برای مستاجر میگذارند که بایستی مستاجران سه شرط زیر را انجام بدهند:

1-از صاحبخانه قبلی خودنامه ببرند تا برای صاحب خانه اطمینان حاصل شود که مستاجر فردی تایید شده است و به منزل آسیبی نمی رساند.

2-به اندازه اجاره خانه ای که قرار است برای مدتی بپردازد باید از حساب بانکی و پس انداز خود به صاحب خانه فیش نشان دهد.

3-به منظور اطمینان از توانایی پرداخت اجاره باید از صاحب کار خود با جزییات دقیق حقوق نامه به صاحب خانه تحویل دهد.

قیمت اجاره بها با توجه به منطقه و اتاق های خانه تعیین میشودکه از پایین ترین قیمت یک اتاق تک خوابه به مبلغ1000 دلار در مناطق دور از مرکز شهر و 1800دلار برای داخل شهر است.

در کانادا اجاره نامه ها را میتوان به مدت های چند ماهه و یک ساله تنظیم کرد و برای تمدید اجاره نامه ها باید توجه کنید که در کدام شهر هستید چون قانون اجاره نامه ها در کانادا برای شهر ها مختلف است و امکان دارد شهری مجاز به افزایش تنها 3 درصد یا 5 درصد باشد و شهری آزاد باشد  البته این آزاد بودن افزایش نرخ تمدید مانند ایران نیست که به یکباره 50 تا 100 درصد افزایش یابد. و معمولا برای افزایش اجاره بها به صورت آزاد نیز سقفی دارند.

اکثر کسانی که به کانادا مهاجرت میکنند معمولا ثروتمند هستند و برای بیزینس های خود مهاجرت میکنند یا دانشجو هستند و برای تحصیل به این کشور مهاجرت میکنند .

در کانادا انرژی خیلی گرانتر از ایران و ترکیه است و به همین دلیل مردم در فصول سرما ترجیح میدهند که لباس بیشتری بپوشند تا اینکه انرژی مصرف کنند.

از لحاظ آب و هوایی هر سه کشور متفاوت هستند و کانادا معمولا زمستان های خشکی دارد نسبت به دو کشور دیگر و ایران ترکیه تقریبا به یکدیگر شبیه اند.

پیام بگذارید

نه − 4 =